Puthjet mund të flasin për njerëzit më shumë sesa një bisedë e gjatë, ndaj kushtojuni rëndësi atyre


Lidhje


kiss

kiss_1482466c

quotes_about_kissing

Tom-Gabby-kissing-desperate-housewives-734931_320_320


Puthja është një veprim i mistershëm dhe në hapat e parë të një marrëdhënieje, interpretimi i saj mund të nxjerrë të vërteta interesante. Ekzistojnë shumë lloje të ndryshme puthjesh, nëpërmjet të cilave personi tjetër mund të jetë duke u përpjekur tju komunikojë diçka. Ja cilat janë shpjegimet e 10 llojeve të puthjeve, të cilat mund ti hasni në një lidhje dashurie.


Puthja në faqe


Kjo është një puthje mirësjelljeje. Mund të nënkuptojë gjëra të ndryshme në varësi të personit dhe të kohëzgjatjes së lidhjes. Në takimin e parë, mund të jetë një testim ujërash nga tjetri, i cili po përpiqet të mos jetë agresiv në kërkimin e intimitetit. Në këtë rast, jeni shumë larg puthjes romantike, ndaj nëse po kërkoni diçka më të afërt, siç mund të jetë puthja në buzë, do tju duhet ta kërkoni haptazi.


Puthja e shpejtë në buzë


Të shumëpriturat puthje romantike, pavarësisht termit që koha kalon shpejt në dashuri, ndonjëherë mund të jenë vërtet të shpejta. Një puthje e shpejtë në buzë, gjatë një lidhjeje të sapokrijuar, zakonisht nënkupton më pëlqen ti ose kaloj bukur kur jemi bashkë. Kjo është veçanërisht e vërtetë për personat që nuk flasin shumë dhe u pëlqen ti tregojnë ndjenjat në mënyrë jo verbale.


Puthja me sy hapur


Miti që një njeri që stë do të puth me sy hapur mund të jetë i diskutueshëm. Nëse kuptoni që personi tjetër nuk po i mbyll sytë gjatë puthjes, kjo nënkupton se atij i pëlqen më shumë të jetë spektator sesa pjesëmarrës i aktit të shprehjes së dashurisë. Nuk keni pse shqetësoheni seriozisht në këtë rast. Ka plot persona që i preferojnë puthjet me sytë hapur. Më i rëndësishëm është fakti nëse personi tjetër po ju puth apo jo me ndjenjë.


Puthjet me sy mbyllur


Pjesës më të madhe të njerëzve u pëlqen ti mbyllin sytë gjatë kohës që po përjetojnë afërsinë e ëmbël të dy njerëzve që puthen. Kjo puthje është përgjithësisht e ndjeshme, sepse sytë e mbyllur i japin mundësi më të larta shqisës së të prekurit. Sytë mund të mbyllen për shkakun e thjeshtë të mos përqendrimit të syve që mund të vijë prej afërsisë së madhe. Puthjet me sy mbyllur janë më të bukurat dhe ndihen më shumë nga të gjitha.


Mbiputhja


Nuk ekziston ndonjë masë e puthjeve që lejohen apo kohëzgjatjes së duhur të tyre. Mbiputhja është termi që përdoret për një puthje ku vetëm njëri partner është angazhuar. Pra, nëse e shihni se personi tjetër nuk po përfshihet sa duhet gjatë puthjes, kjo mund të jetë një shenjë se ai është i shqetësuar për ndonjë gjë të caktuar. Mund të vijë edhe prej dominimit tuaj gjatë aktit të puthjes.


Puthja e plotë


Në këtë lloj puthjeje, jo vetëm që përfshihen të gjithë muskujt e fytyrës, por ka brenda edhe shumë ndjenjë dhe pasion. Një puthje e tillë tregon dëshirë të përbashkët nga çifti dhe është një ogur i mirë për një lidhje të shëndetshme.


Puthja franceze


E famshmja puthja franceze, që revolucionarizoi kontaktin romantik të dy personave që ndihen të dashuruar, është një nga puthjet më të praktikuara në botë. Nuk ka dyshime se një puthje e tillë tregon gjërat më të mira për një lidhje, ndrojtja është lënë pas, ëndrrat për të ardhmen mund të kenë filluar dhe për më tepër personat në çift ndihen plotësisht të lidhur me njëri-tjetrin.


Puthja lëvizëse


Kjo puthje fillon me buzët dhe vazhdon me pjesë të tjera të fytyrës, qafës e më tej. Nënkuptimi i puthjeve lëvizëse është i qartë, ato kanë si qëllim tju ndezin dhe tju çojnë drejt gjërave më të mëdha se thjesht një puthje. Duke qenë se është një puthje tepër me spec, nëse nuk dëshironi të vazhdoni më tej, duhet ta ndërprisni sa më shpejt.


Puthja hezituese


Një puthje e tillë mund të nënkuptojë që personi tjetër është i turpshëm rreth ndërveprimit tuaj fizik ose mund të jetë i pasigurt për përgjigjen tuaj. Mënyra se si do ti përgjigjeni kësaj puthjeje mund të përcaktojë fatin e lidhjes suaj me këtë njeri. Në të njëjtin rang mund të futet edhe puthja në cep ose gjysmë të buzës. Është një puthje e lehtë, e cila po kërkon reagimin tuaj për të ditur nëse duhet të vazhdojë apo të ndërpritet.


Puthja pushtuese


Këto janë puthje të çuditshme dhe ndonjëherë të dhimbshme. Personi tjetër mund ta ketë ngjeshur fytyrën pas tuajës duke ju shkaktuar më shumë shtypje sesa qejf. Kjo nënkupton se personi në fjalë nuk ia ka as idenë më të vogël se çfarë po bën. Bëni më të mirën tuaj që të jeni të sjellshëm, por edhe tregojini se duhet ta ulë paksa intensitetin.


 


Ky shkrim 10 llojet e puthjeve dhe kuptimi i tyre u publikua me pare te Gazeta SHQIP.