Marina e Shteteve të Bashkuara ka njoftuar se 10 marinarë konsiderohen të zhdukur, ndërsa pesë të tjerë janë plagosur, pasi një luftanije është përplasur sot me një anije-cisternë në pjesën lindore të Singaporit.


Marina tha se luftanija, USS John S. McCain, u përplas me anijen-cisternë të naftës, Alnic MC, në orët e para të mëngjesit.


Raportet e para paralajmërojnë se anija, John S. McCain, ka pësuar dëme, thuhet në kumtesën e Marinës së Shteteve të Bashkuara dhe theksohet se kërkimi dhe përpjekjet për shpëtim po vazhdojnë në koordinim me autoritetet lokale.


Ky është incidenti i dytë në të cilin përfshihet një luftanije amerikane gjatë dy muajve të fundit në Paqësor.


Më 17 qershor shtatë marinarë humbën jetën kur luftanija, USS Fitzerald, dhe një anije transportuese, u ndeshën në Detin e Japonisë.


21 gusht 2017 (gazeta-Shqip.com)