Ministria polake e Arsimit ka ofruar 12 t drejta studimi pr studime universitare dhe pasuniversitare n universitetet publike t Polonis, pr vitin akademik 2010-2011, sipas njoftimit t shprndar dje pr mediat nga Ministria e Arsimit dhe e Shkencs. “T interesuarit pr kto t drejta studimi duhet t paraqesin pran Sektorit t Marrdhnieve me Jasht n Ministrin e Arsimit dhe Shkencs krkesn pr studime, duke specifikuar degn n t ciln kandidati dshiron t studioj; vrtetimin e notave pr tri vitet e para dhe t semestrit t par t vitit t katrt t shkolls s mesme. Ky vrtetim duhet t jet i firmosur nga Drejtoria ose Zyra Arsimore e rrethit prkats; raportin mjeksor pr aftsi studimi; certifikatn e lindjes ose fotokopjen e karts s identitetit; dhe 4 fotografi, 4 cm x 6 cm”, - bn t ditur MASH. Ndrsa pr studimet universitare duhet t paraqesin edhe dy letra rekomandimi, dhe programin e studimit. “Aplikantt fitues pr studime universitare do t’i nnshtrohen vitit prgatitor t gjuhs polake, i cili fillon n shtator 2010, ndrsa aplikantt pr studime pasuniversitare duhet ta njohin gjuhn polake. Ata duhet t mbulojn vet shpenzimet e udhtimit pr n Poloni, si dhe shpenzimet e ushqimit dhe t akomodimit, t cilat shkojn afrsisht 350 € n muaj. Pala polake merr prsipr tarifn e shkollimit dhe mundsin pr akomodimin dhe ushqimin me pages n konviktet dhe mensat e studentve”, - bn t ditur MASH. Afati i fundit pr pranimin e dokumentacionit sht data 11 qershor 2010.