Vitin e ardhshem ceremonia e ndarjes se cmimeve Oscar do te zhvillohet ne muajin mars.

Academy Awards ka vendosur qe mbremja gala te mbahet ne 7 mars dhe j one shkurt, per te mos qelluar ne te njejten kohe me mbylljen e Lojerave Olimpike dimerore ne Vankuver.

Edhe ne vitin 2006, kur Olimpiada dimerore u mbajt ne Torino, nata e Oscar-ve u shty per ne muajin mars per te njejtin motiv.