Ata kanë qenë e janë ndryshe nga të tjerët. Jo vetëm të suksesshëm, jo vetëm të pasur e të pashëm, por gjithashtu dhe më një stil personal e unik në të veshur. Kjo është dhe arsyeja pse janë përzgjedhur nga revista e meshkujve “GQ” si 50 meshkujt më elegantë e më me stil në shekullin e fundit. Revista e klasifikon stilin dhe elegancën e këtyre personazheve në një rrafsh shumë të më gjerë se një palë rroba. Sepse të njëjtat rroba mund t’i veshin shumë njerëz, por vetëm një prej tyre mund të dallohet prej turmës. Siç ishte rasti i vëllezërve Kennedy. Thuhet se pas fushatës me Jack dhe Bobby Kennedy në vitin 1960, Lyndon Johnson porositi disa kostume të shtrenjta “Savile Roëëëë”. Por ai s’e kishte kapur thelbin e çështjes.

Vëllezërit Kennedy

Vëllezërit Kennedy me të vërtetë visheshin me rroba të shtrenjta, por nuk ishin rrobat që i bënin këta burra ato që ishin. Ishte finesa dhe thjeshtësia, me të cilën ata visheshin. Përpara se të ishte David Beckam ishte George Best. Djali i mrekullueshëm me flokë të zeza nga Belfasti “e mori peng” futbollin anglez kur debutoi për Mançestern United në vitin 1963, duke u kthyer një sensacion i futbollit, në një personazh VIP dhe në seks-simbol. Ai gjithnjë ishte i veshur sipas modës. Elvis Presley mund të ketë qenë i dhënë pas pijes vitet e fundit të jetës së tij, por më parë ai ka qenë gjithnjë i veshur e mbajtur më së miri. George Clooney është një tjetër personazh që bën pjesë në listë. Ai është i mençur, i pashëm dhe sarkastik. Dhe gjithashtu, ai e bën një kostum të duket “thjesht fantastik” (sipas Armanit). George Clooney jo vetëm shkruan, bën regji, prodhon dhe interpreton, por gjithashtu mund të veshë një kostum të zi dhe flokë ngjyrë gri më mirë se askush tjetër.

Al Pacino

Ndërsa Al Pacino është ai guximtari njujorkez i viteve ’70 i veshur me xhaketë sportive lëkure. Pavarësisht nëse ai luan rolin e një polici që lufton korrupsionin apo të një bosi mafioz, është krejt e dukshme se ai është rritur me këto karaktere ne Bronks. Lista vazhdon më tej me një personazh francez, Jean Paul Belmondo. Kur u shfaq në ekranin e madh, Belmondo i dha formë idesë së audiencës së si një mashkull duhet të dukej e të sillej. Ai ishte brutal dhe tërësisht modern, mishërimi perfekt i shpirtit ikona-thyes. Një francez tjetër që s’mund t’i shpëtonte listës është Alain Delon. Në filmat e viteve 1960 “Plein Soleil” dhe “Le Samourai” karakteret e Delon lëndonin e vrisnin me nge, a thua se nuk kishin gjë më të mirë për të bërë. Dhe sërish asgjë nuk reflektohej në fytyrën e tij. Është thënë shpesh herë se ai aktronte si të kishte vënë ndonjë maskë. Jack Nicholson mbase nuk vishet bukur, po kush nuk do të donte të ishte në vendin e tij. Krekosja e karizma e tij e bëjnë atë një burrë që tejkalon veshjen, modën dhe modelet e flokëve.Lista1. Marcello Mastroianni, aktor2. Steve McQueen, aktor3. David Bailey, fotograf4. George Best, futbollist5. David Boëëëie, këngëtar6. Bob Dylan, muzikant7. Basquiat, piktor8. Elvis Presley, këngëtar9. George Clooney, aktor10. Bryan Ferry, këngëtar11. Richard Avedon, fotograf12. Beck, muzikant13. Muhammad Ali, boksier14. Tom Brady, sportist15. Bjorn Borg, tenist16. Malcolm X, aktivist afrikano-amerikan17. Yves Saint-Laurent, stilist18. Paul Neëëëman, aktor19. Jack Kerouac, novelist, poet20. Johnny Depp, aktor21. Samuel Beckett, shkrimtar, dramaturg22. David Hockney, artist23. Gianni Agnelli, manjati i FIAT-it24. Miles Davis, muzikant25. Kurt Cobain, këngëtar26. Hubert de Givenchy, stilist27. Jean-Paul Belmondo, aktor28. Peter O’Toole, aktor29. Arnold Palmer, lojtar golfi30. Vëllezërit Kennedy, politikanë31. Sean Connery, aktor32. Sam Shepard, aktor, skenarist, shkrimtar33. ËËËoody Allen, regjisor, aktor34. Ëëëillem de Kooning, piktor35. Al Pacino, aktor36. Marlon Brando, aktor37. Andre 3000, aktor38. Ëëëarren Beatty, regjisor, aktor39. The Ramones, grup muzikor40. Michael Jordan, basketbollist41. Robert Redford, aktor42. Jack Nicholson, aktor43. Mick Jagger dhe Keith Richards, pjesëtarë të “Rolling Stone”44. Jean-Claude Killy, skiator45. Francois Truffaut, regjisor47. Michael Caine, aktor48. Alain Delon, aktor49. Pete Doherty, muzikant50. Hedi Slimane, stilist

20 Shtator 2008