Miqtë janë të mirë praktikisht në dy gjëra; inkurajojnë për të mbajtur dietë dhe të japin këshilla rreth marrëdhënies suaj. Por për një ndryshim të mitë, këtu janë disa këshilla rreth marrëdhënies nga ekspertët të cilët ju orientojnë drejt nj martese të lumtur. Ndonjëherë gjërat janë marrin më shumë ngjyresa se sa çjanë në të vërtetë.


Ne po ju shpjegojmë se si të ruani marrëdhënien.


Mbaj shtëpinë pastër – Pastrimi i shtëpisë është më i lirë se konsultat tek psikologu për forcimin e martesës.


Kujtohu që nuk është personale – Kur ti e kupton se partneri juaj  nuk do të bënte asgjë për të dëmtuar ty. Nëse ai ju lëndon, me siguri nuk kanë dashur të bëjë. Pra, i jepni atij një shans për të shpjeguar.


-Bëj ndryshime të vogla – Ne të dy e vendosëm kapakun në tualet pas përdorimit të tij. Pra, kjo do të thotë që më duhet të mbaj mend ta lëmë  kapakun ashtu siç ishte (ky rregull erdhi kur morëm kotelen tonë të parë dhe ai vazhdonte të binte në tualet).


Ne duhet të përpiqemi fort që të dy për të shmangur fjalët kurrë dhe gjithmonë. Si në: Ju kurrë nuk i merrni çorapet tuaja! ose Ju harroni të fshini lavamanin! Fjalët e pranueshme janë rrallë ose shpesh. Është një ndryshim i vogël semantik i vogël, por kjo bën një ndryshim masiv kur diskuton për këto gjëra.


-Mos fyej – Asnjëherë mos e ofendoni bashkëshortin tuaj, sidomos përpara familjes dhe miqve të ngushtë. Diskutoni çdo çështje që ju keni me bashkëshortin tuaj vetëm kur nuk ka të pranishëm përreth.


-Mos harro ne -Martesa është një ne. Nuk ka më ju dhe unë. Ju jeni gjithmonë pjesë e skuadrës.


-Mos u përpiqini që të ndryshoni partnerin – Nuk mund ti ndryshosh njerëzit. Mund të punosh vetëm me gjërat e tua dhe të përmirësosh jetën tënde. Shqyrtoni emocionet tuaja çdo ditë.


-Kaloni kohë me njëri-tjetrin – Komunikoni. Bëni shëtitje me njëri-tjetrin. Vendoseni veten në situata ku përftoni argëtim. Ju duhet të bisedoni me njëri-tjetrin dhe do të keni vëmendjen e tjetrit.


-Rri i qetë – Asgjë e mirë nuk vjen nga debatet sepse kjo do të ju çonte drejt ftohjes së marrëdhënies. Është më mirë që të ruani qetësinë.


-Pëlqejeni njëri-tjetrin – Hapuni për çfarëdo këshille që keni nevojë! Ju duhet ta pëlqeni personin që martohesh. Do të ketë raste kur ju nuk e pëlqeni personin në një moment të keq, por më pas bindeni sërish që ai është  i duhuri.