Sot, Aleanca për Prishtinën në një manifestim promovues në Sallën e Kuqe të Pallatit të Rinisë, ka prezantuar listën fituese për garën e 3 nëntorit e përbërë nga 56 kandidatë për këshilltar në komunën e Prishtinës. Në këtë ceremoni solemne, mori pjesë kryetari i AAK–së, Ramush Haradinaj, kandidati për kryetar të Prishtinës, Besnik Tahiri në mesin e qindra qytetarëve dhe simpatizuesve, aleatë të vizionit për Prishtinën dhe të gjithë atyre që e duan një Prishtinë ndryshe.


Kandidati për kryetar të Prishtinës, Tahiri duke falënderuar strukturat drejtuese të Aleancës për Prishtinën, simpatizantët dhe qytetarët, shpalosi edhe një herë vizionin dhe punën e nisur prej shtatë muajsh, i bindur në fitoren e madhe në Prishtinë.


Me këtë rast ai garantoi secilin qytetar, se përkushtimi dhe serioziteti i njerëzve të përzgjedhur të kryeqytetit, që janë angazhuar në këtë garë, do ta sjellin ndryshimin dhe fitoren e sigurt në Prishtinë për t’iu shërbyer me ndershmëri dhe pastërti qytetarëve në katër vjetët e ardhshme. Tahiri po ashtu theksoi: “Unë jam njëri nga Ju, as më pak as më shumë, andaj ju ftoj të rrugëtojmë së bashku për të bërë realitet një ofertë reale dhe praktike për ndryshimin e Prishtinës”.


Lista e kandidatëve për Asamble Komunale, është listë, plotësisht e re, me kuadro profesionale në të gjitha fushat sektoriale, që përbën një prej ofertave më serioze për qytetarët e Prishtinës. Kandidatët që garojnë me këtë listë, përbëjnë një strukturë kredibile dhe autoritative të shoqërisë në kryeqytet. Andaj Aleanca për Prishtinën paraqet ofertën dhe vizionin më të mirë, që garanton të ardhmen e secilit banorë në kryeqytet, qoftë ai në qendër, periferi, apo zona rurale, ofertë kjo që garanton ndryshimin e madh në Prishtinë.


Lista garuese e Aleancës për Prishtinën:


Besnik Tahiri

Magjistër i Shkencave të Qeverisjes Lokale

Universiteti i Birmingham-it, Mbretëri e Bashkuar

Prof. Dr. Imer Rusinovci

Doktor i Shkencave të Bujqësisë

Universiteti i Zagrebit, Kroaci

Mirvete Llalloshi

Magjistër e Ekonomisë

Universiteti i Menaxhmentit Ndërkombëtar - GLOBUS

Fadil Gashi

Ekonomist

Universiteti i Prishtinës

Prof. Dr. Osman Leci

Doktor i Shkencave të Kimisë

Universiteti i Londrës, Mbretëri e Bashkuar

Granita Selimaj

Magjistër e Farmacisë

Universiteti i Prishtinës

Besim Demi

Magjistër i Marrëdhënieve Ndërkombëtare

Akademia Diplomatike e Vjenës dhe UCL - Londër

Sharr Pllana Inxhinier

Universiteti i Prishtinës

Besa Rafuna

Laborante

Universiteti i Prishtinës

Trim Musliu

Fakulteti Ekonomik/Producent

Universiteti i Prishtinës

Vesa Kada

Ekonomiste

Universiteti Amerikan në Kosovë (AUK)

Edona Vllasaliu-Vershevci

Politikat Publike

Universiteti Amerikan në Kosovë (AUK)

Veli Lecaj

Magjistër i Shkencave të Ekonomisë/Kandidat për Doktoratë

Universiteti i Prishtinës

Ajhan Saraçi

Fakulteti Ekonomik

Universiteti i Prishtinës

Rita Begolli

Studente e Ekonomisë

Universiteti i Prishtinës

Rasim Krasniqi

Ekonomist

Universiteti i Prishtinës

Nehat Emrullahu Ekonomist

Fakulteti Ekonomik

Diellza Alihajdaraj Magjistër e Psikologjisë

Universiteti Shtetëror i Tetovës, Maqedoni

Valentina Shabani

Fakulteti Juridik

Universiteti i Prishtinës

Visar Ballovci

Ekonomist/Sektori Privat

Shyhrete Bajrami

Studente e Juridikut

Universiteti Iliria

Nazmi Avdiu

Historian

Universiteti i Prishtinës

Kujtim Hoxha

Student i Inxhinierisë

Universiteti i Prishtinës

Arbnesha Shehu

Pedagoge

Universiteti i Prishtinës

Fitnete Bejta

Magjistër e Ekonomisë

Universiteti i Prishtinës

Engjell Duzhmani Magjistër i Urbanizmit

Universiteti i Romës

Shpresa Lekaj - Dermaku

Magjistër e Inxhinierisë së Elektronikës

Universiteti i Prishtinës

Osman Beqiri

Magjistër i Ekonomisë

Universiteti i Prishtinës

Sabri Klaiqi

Magjistër i Shpedicionit dhe Doganës

Universiteti Pjetër Budi

Bujar Gashi

Specialist i Mjekësisë Familjare

Universiteti i Prishtinës

Muhamet Koca

Inxhinier

Universiteti i Prishtinës

Alban Menxhiqi

Fakulteti i Kulturës Fizike

Universiteti i Prishtinës

Majlinda Sinani

Fakulteti Ekonomik

Universiteti i Prishtinës

Shpetim Azemi

Fakulteti Ekonomik

Universiteti AAB-RIINVEST

Agim Zeneli

Ekonomist

Universiteti i Prishtinës

Majlinda Ademi

Studente e Ekonomisë

Universiteti i Prishtinës

Arsim Haxholli

Ekonomist


Rinor Bajrami

Universiteti Amerikan në Kosovë (AUK)

Ramadan Ibrahimi

Punëtorë

Sokol Aliti

Akademia Ushtarake

Artan Termkolli

Student Master në Ekonomi

Universiteti i Prishtinës

Naim Ademi

Biznesmen

Jahir Canolli

Teknik i Makinerisë


Halil Gashi

Fakulteti Ekonomik


Mimoza Krasniqi

Fakulteti Ekonomik

Universiteti Iliria

Shkodran Zhinipotoku

Futbollist

Ryvije Berisha

Ekonomiste

Fatlinda Ibrahimi

Fakulteti Ekonomik

Universiteti i Prishtinës

Xhavit Ahmeti

Student i Ekonomisë

Universiteti i Prishtinës

Artan Duriqi

Fakulteti Ekonomik

Universiteti i Prishtinës

Arbresha Asllani

Fakulteti Juridik – Shkenca Politike

Universiteti i Prishtinës

Labinot Ajeti

Ekonomist/Kandidat për Magjistër i Ekonomisë

Universiteti i Prishtinës

Merzyqe Rudari Ekonomiste

Universiteti i Prishtinës

LSFitne Ujup Arifi

Afarist

Ariana Krasniqi

Piktore

Universiteti i Prishtinës

Monika Salihu

Studente në Master/Menaxhmet Informatikë

Universiteti Iliria

/Indeksonline/