Objektivi i ri i luftes anti-AIDS eshte zbulimi i nje kure mjekesore qe te jete e afte te neutralizoje semundjen.

Vaksinat e zbuluara deri me tani arrijne te reduktojne pranine e virusit ne organizem por jo ta eleminojne krejtesisht ate pasi ai mbetet i “fshehur” ne qeliza.

Shoqata e Nderkombetare e Luftes kunder AIDS ka zhvendosur nga objektivi primar sensibilizimin e popullsise kundrejt ketij masave mbrojtese dhe mendon qe tashme ka ardhur koha per zbulimin e nje kure qe eleminon pergjithmone virusin.