Specialistja e Institutit të Shëndetit Publik, Eugena Tomini deklaroi se këto javë virusi i COVID-19 ka treguar se agresiviteti është i lartë.


eugena-tomini-2-747x450


E ftuar në emisionin Real Story, Tomini tha se fasha e grupmoshës është zgjeruar dhe ka shkuar në 30-40 vjeç.


Në këto javë virusi ka treguar se po kryen ato veprimet fiziologjike. Grupet e rriskut janë pësuar dhe rastet e vdekjeve. Virusi ka treguar se ka transmetueshmeri dhe agresivitet. Tendenca, kemi vënë re, që kemi një zgjerim të fashës së grupmoshës, 30-40 vjeç, me simptoma ta shfaqura. Kemi një rrjedhë fiziologjike të transmetimit të virusit në vend. Agresivitet është më i lartë.,– tha Tomini.