Dy vëllezërit indianë Nitin Sandesara dhe Chetan Sandesara, që morën shtetësinë shqiptare vitin e kaluar dhe që u përfolën në media, se ishin persona të kërkuar për mashtrim kanë reaguar përmes kompanisë në Tiranë për të sqaruar të vërtetën e gjithë historisë sipas versionit të tyre.


Kompania thotë se grupi Sandesara ka një prani të madhe të biznesit në mbi 75 vende në botë.


Në njoftim theksohet se në 2017 janë hetuar në Indi për mashtrim dhe pastrim parash, por me qëllime politike, por shtojnë se sipas tyre asgjë nuk është provuar dhe gjithcka është dashakeqe.


Aty theksohet se akuzat per Nitin dhe Chetan Sandesara janë dezinformime mediatike. madje në deklaratë shtohet se akuza për të cilën janë hetuar në vitin 2017 në Indi është bërë për qëllime politike.


Deklarata e plotë


Duke pasur parasysh dezinformimin që mbizotëron në mediat shqiptare në lidhje me pronarët dhe themeluesit e grupit tonë Z. Nitin Sandesara dhe Z. Chetan Sandesara, dëshirojmë të sqarojmë sa vijon në mënyrë që të shmangim dezinformimin.


Grupi Sandesara ka një prani të madhe të biznesit në të gjithë botën duke filluar nga SHBA, Evropa, Nigeria, Kina, Lindja e Mesme dhe India dhe ka marrëdhënie biznesi në mbi 75 vende në botë. Grupi Sandesara ka rekord të madh në krijimin dhe ndërtimin e projekteve shumë komplekse.


Grupi Sandesara ka një prani shumë të madhe në Naftë & Gas, shitje, nxjerrje nafte , LPG, , Farmaceutikë, ndërtim, inxhinieri, magazinim, industri kimike dhe porte privat.


Grupi Sandesara ka vlerë neto prej më shumë se 10 miliardë dollarë dhe punëson më shumë se 15,000 profesionistë në mbarë botën. Z. Nitin Sandesara dhe Z. Chetan Sandesara gjithashtu kanë kontribuar shuma të mëdha parash në bamirësi në vende të ndryshme. Z. Nitin Sandesara është nderuar nga qeveritë e ndryshme dhe ka një rrugë në emër të tij në Virxhinia, SHBA si Sandesara Drive.


Në vitin 2017 ekzistonte një hetim i dyshimtë për mashtrimet e bankare për kompanitë tona indiane, të hetura nga agjencitë e Qeverisë së Indisë vetëm për qëllime politike. Ky mashtrim bankar i dyshuar gjithashtu është cilësuar si pastrim parash. Këto janë të gjitha pretendimet dashakeqe, dhe asgjë nuk është provuar në gjykatë dhe në fakt të gjitha këto akuza janë kontestuar nga grupi Sandesara në gjykata të ndryshme në Indi. Përkundrazi, gjykatat ndërkombëtare kanë konsideruar tashmë se këto veprime të agjencive indiane janë të gjitha të motivuara politikisht dhe transaksionet e thjeshta komerciale janë shtrembëruar duke u quajtur si mashtrime bankare edhe pse bankat janë paguar shumë më tepër para se kredia dhe përveç kësaj kur bankat po mbajnë gjithashtu kolateralin e më shumë se një miliard dollar aktiveve të grupit Sandesara në Indi.


Më tej, institucionet ndërkombëtare kanë përcaktuar këto veprime të Indisë si të motivuara politikisht. Sandesara Group është një shtëpi biznesi shumëkombëshe 35 vjeçare dhe ka kryer bizneset në mbarë botën në mënyrën më etike dhe nuk ka hasur kurrë ndonjë pretendim për keqbërje në cilindo vend ku vepron biznesi i saj.


Grupi Sandesara ka investuar në Shqipëri në sektorin e shërbimve dhe ndërtimit dhe gjithashtu po ndjek aktivisht projekte në Kosovë. Grupi Sandesara është i përkushtuar për të kontribuar në zhvillimin e Shqipërisë dhe Kosovës duke sjellë investime dhe ekspertizë për të krijuar punësim në Shqipëri dhe Kosovë.


Dr. Anthony Chukwueke

Managing Director.