Albright terhiqet nga gara per blerjen e PTK-seE shtune 12 Janar 2013 1254

Albright terhiqet nga gara per blerjen e PTK-seNje fond investimesh qe udhehiqet nga ish sekretarja amerikane e shtetit Madeleine Albright ka vendosur perfundimisht te terhiqet nga gara per privatizimin e Postes dhe Telekomit te Kosoves Lajmi u be publik nga e perditshmja amerikane New York Times

Drejtori menaxhues i Albright Capital Management Nelson Oliveira ka konfirmuar zyrtarisht se ne tetor eshte vendosur te ndiqen mundesi te tjera per te cilat besohet se pasqyrojne mundesi me te medha suksesi per investitoret  Ne vleresojme transaksionet ne tregjet e reja mbi baza konstante dhe duhet duhet te vendosim per mundesite me te mira per te rritur burimet dhe kapitalet tona Ndaj duhet te them se ne heqim dore nga PTK-ja Ne tetor vendosem te shqyrtojme mundesi te tjera per te cilat ne besojme se jane me te suksesshme per investitoret tane Terheqja e kesaj kompanie nuk eshte publikuar zyrtarisht nga qeveria e Kosoves Sipas zOliviera publikimi nuk eshte bere per shkak te konfidencialitetit qe kerkohet ne procesin e tenderimit Terheqja eshte bere perpara 31 janarit qe ishte afati i fundit per aplikim ku ishin futur pese konsorciume qe kane shprehur interesim per ta blere kompanine e telekomunikimit Vendimi gjithashtu ka ardhur per shkak te shqetesimit ne rritje ne Kosove dhe jashte saj per mundesine e konfliktit te interesit ose trajtimit te vecante per fondin e prire nga Albright e cila kishte luajtur nje rol te rendesishem ne nderhyrjen e vitit 1999 qe i kishte prire ndarjes se Kosoves prej Serbise dhe deklarimit te pavaresise se saj ne vitin 2008
p p

p