Vozitesi spanjoll i McLaren Mercedes Fernando Alonso ka deklaruar per te perditshmen spanjolle ''Marca'' se nuk eshte e sigurte a do te qendroje ne McLaren per shkak te rivalitetit me Hamilton. - ''Nuk e di'' ka qene pergjigje e Alonsos ne pyetjen e gazetarit te ''Marca''. Alonso ka nenshkruar kontrate 3 - vjecare me e ekipin e McLaren Mercedes. Alosno ne garen per Pole Position ne Hungaroring qe u zhvillua dje u denua me marjen e Pole Position sepse e vonoi me qellim Hamilton ne Box. ''Marca'' poashtu shkruan se i babai i Alonsos dhe menaxheri i tije Luis Garcia Abad kane biseduar rreth 20 minuta me Flavi Briatore te Renaultit me te cilen Alonso fitoi dy tituj kampion ne F1.

Shkaku pse i'u mor Alonsos Pole Position