brbrDenimi nga Gjykata me 59 vite burg te 5 personave qe mundesonin dergimin e paligjshem te shqiptareve drejt Shteteve te Bashkuara ka sjelle edhe reagimin e Ambasades Amerikane ne Tirane Ne nje postim ne rrjetin social facebook ambasada ka pershendetur vendimin e Gjykates Sipas Ambasades kjo organizate kriminale eshte pergjegjese per hyrjen e paligjshme ne Shtetet e Bashkuara te me shume se 600 shtetasve shqiptare duke siguruar mbi 15 milione dollare si te ardhura kriminale Kontrabandimi i emigranteve eshte nje krim i rende dhe Shtetet e Bashkuara jane te angazhuara te ndjekin penalisht kontrabandistet sipas te gjitha hapesirave te ligjit amerikan dhe atij shqiptar thekson Ambasada Amerikane Denimi i dhene nga Gjykata te enjten eshte epilogu i nje hetimi te perbashket te disa agjencive nen udheheqjen e byrose per sigurine diplomatike ne Departamentin e Shtetit ne bashkepunim te ngushte me Policine e Shtetit Shqiptar dhe zyren e Prokurorise se Krimeve te Rendabrbr
br