Komisioni i Ligjeve ka miratuar dje dy marrveshje t rndsishme n kuadr t detyrimeve q duhet t plotsoj Shqipria si vend antar i NATO-s. Ligjet diskutuan dhe miratuan projektligjin “Pr aderimin e Republiks s Shqipris n marrveshjen e NATO-s “Pr komunikimin e informacionit teknik pr qllime t mbrojtjes” si dhe projektligjin “Pr aderimin e Republiks s Shqipris n marrveshjen pr mbrojtjen e ndrsjell t teknologjive sekrete n fushn e mbrojtjes dhe pr t cilat sht
aplikimi i patents”. Marrveshja “Pr komunikimin e informacionit teknik pr qllime t mbrojtjes” ka pr qllim fuqizimin e aftsive mbrojtse individuale ose kolektive t palve t Traktatit t Atlantikut t Veriut sipas programeve kombtare, dypalshe apo shumpalshe apo n vnien n jet t projekteve krkimore, projekteve t zhvillimit, prodhimit apo projekteve logjistike t NATO. Ndrsa marrveshja “Pr aderimin e Republiks s Shqipris n marrveshjen pr mbrojtjen e ndrsjell t teknologjive sekrete n fushn e mbrojtjes dhe pr t cilat sht
aplikimi i patents” miratohet duke pasur parasysh se kufizimet territoriale q rrjedhin nga ndalimi, mund t shkaktojn dm ndaj aplikantve pr patenta e si rrjedhim mund t prekin n mnyr t dmshme bashkpunimin ekonomik ndrmjet vendeve antare t NATO-s.