Situata kaotike q ka prekur gjith Europn si pasoj e res vullkanike q ka ardhur nga Islanda ka prekur edhe aeroportin shqiptar t Rinasit. Dy fluturime drejt Londrs dhe Budapestit t kompanive British Airuejs, Albanian Airlines dhe Malev u anulluan sot, nj efekt domino ky i mbylljes s aeroporteve prkatse si pasoj e tymnajs q ka errsuar qiejt e Europs. Rinisja e fluturimeve nga Rinasi varet trisht nga situata n vendet europiane, aeroportet e t cilave do t mbeten t mbyllura pr 24 ort e ardhshme. Edhe n Greqi dhe n Maqedoni jan anulluar dhjetra fluturime.