Republika e Kosoves dhe Mbreteria e Arabise Saudite kane vendosur marredhenie diplomatike, ka bere te ditur Ministria e puneve te Jashtme te Kosoves.Protokollin per vendosjen e marredhenieve diplomatike e kane nenshkruar i ngarkuari me pune ne ambasaden e Kosoves ne Shtetet e Bashkuara, Avni Spahiu dhe ambasadori i Arabise Saudite ne Kombet e Bashkuara Khalid Al Nafisee.Ambasadori saudit me kete rast tha se eshte optimist se pas njohjes se Kosoves nga Arabaia Saudite, kete do ta bejne edhe nje numer i konsiderueshem i vendeve te ketij rajoni.