Nga Express me 15 nentor 2010 ne ora 0944

U mbajt ne ambientet e Bibliotekes Kombetare ne Tirane konferenca 147Kontributi i arberesheve ne Rilindjen italiane148. Konferenca e profesor Elio Miracos profesor i gjuhes dhe i letersise shqiptare ne universitetin 147La Sapienza148 te Romes vjen ne Tirane me rastin e festimeve per 150-vjetorin e Bashkimit te Italise.Gjate kesaj konference u paraqit per te interesuarit edhe libri i autorit Koli Xoxi i titulluar 147Shqiptaret dhe Garibaldi148. Jane te ndryshme aktivitetet kulturore te organizuara ne kuader te ketij pervjetori te rendesishem per Italine ne Shqiperi.I tille ishte takimi ne Tirane me stermbesen e Giuseppe Garibaldit Anita Garibaldi opera 147Otello148 e Verdit e cila do te vihet premiere absolute ne Teatrin Kombetar te Operes e Baletit si dhe te tjera koncerte e takime qe pritet te organizohen me kete rast.