e Premte 7 Nentor 20141256 pm


TIRANE 8211 Arrestohen tre ish-zyrtare te Drejtorise se Transportit Rrugor ne Tirane Gjykata ka vendosur masen e 8220arrestit me burg8221 per ta me akuzen e vjedhjes duke shperdoruar detyren Sipas te dhenave mesohet se mbremjen e se merkures Policia e Tiranes ekzekutoi vendimin per te arrestuar R Vezelajn ish-arketar K Kacen dhe A Murataj ish-faturiste Ata akuzohen se nuk kane derdhur ne arken e institucionit taksat qe kane paguar pronaret e rreth 60 automjeteve ne vleren e rreth 55 milione lekeve te rinj 8220Ky procedim penal sht regjistruar mbi bazn e kallezimit t disa qytetarve t cilt kan deklaruar se kan br pagesn e takss vjetore n vitin 2012 dhe n vitin 2013 jan vn n dijeni se taksa e paguar prej tyre nuk sht arktuar n arkn e Drejtoris Rajonale t Shrbimit t Transportit Rrugor Tiran dhe si rrjedhoj nuk figuron e hedhur n sistem Nga hetimet ka rezultuar se kallezuesit jane pronare te automjeteve te ndryshme dhe kane kryer rregullisht pagesen e taksave vjetore dhe kolaudimin e automjeteve sipas rregullave te percaktuara ne aktet nenligjore8221 ben te ditur Prokuroria e Tiranes ne njoftimin e saj Mesohet se pronaret e mjeteve gjate vitit 2013 dhe 2014 jane paraqitur prane sporteleve te Drejtorise Rajonale Tirane dhe kane konstatuar se ne sistemin kompjuterik rezultonin debitore Per te vertetuar faktin se ata kane paguar detyrimet perkatese kane paraqitur dokumentacionin qe vertetonte pagesen e detyrimit nga ana e tyre Nga hetimet ka rezultuar se ne janar te vitit 2012 nuk ka pasur pulla takse dhe qytetareve u eshte thene se mund ta terhiqnin ne momentin e furnizimit Sipas Prokurorise ne momentin kur kane ardhur pullat ato u jane dhene qytetareve qe kane paguar taksat vjetore te automjeteve ne muajt nentor-dhjetor te vitit 2012 Bazuar ne dokumentacionin e bllokuar grupi i hetimit ka konkluduar se Vezelaj Murataj dhe Kacaj kane bashkepunuar mes tyre per te vjedhur parate e shtetit brbrtweet

br