brbrShqiptaro-amerikani Martin Shkreli themeluesi i firmes farmaceutike Turing qe u shnderrua ne personin me te urryer ne SHBA per shkak te rritjes me 5 mije perqind te cmimit te nje medikamenti ka perfunduar ne pranga Sipas mediave amerikane 32 vjecari u arrestua per mashtrim dhe shkelje te konstatuara gjate kohes kur drejtonte nje firme te themeluar prej tij Ne muajin shtator Shkreli u shnderrua ne njeriun me te urryer per amerikanet pasi rriti nga 135 ne 750 dollare cmimin e nje pilule Daraprim qe perdoret nga personat e semure me SIDA cka shkaktoi reagime te ashpra por me pas u terhoq nga ky vendim Shkreli akuzohet se ka marre ne menyre te paligjshme aksione te nje firme Retrophin Inc te ngritur ne vitin 2011 dhe i ka perdorur  per te shlyer borxhe te bizneseve te tjera Ate e larguan nga kompania ku ishte shef ekzekutiv dhe u padit nga bordi i saj Dyshohet se Shkreli ka kryer pagesa sekrete dhe per disa skema mashtrimibrbr
brbrbrbr
brbrbrbr
br