Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Arsim Bajrami, ka vizituar Beuth Universitetin e Shkencave të Aplikuara në Berlin, Shërbimin Gjerman për Shkëmbim Akademik (DAAD), si dhe ka takuar Prof. Dr. Günter Stock, President i Akademisë së Brandenburg të Shkencave Humane në Berlin dhe z. Matthias Johannsen, Sekretar i Përgjithshëm i Federatës së gjithë Akademive Evropiane (ALLEA).Gjatë vizitës në Beuth Universitetin e Shkencave të Aplikuara në Berlin, i cili është model për arsimin e lartë, ministri Bjarami është pritur nga presidentja e Universitetit, znj. Monika Gross. Gjatë kësaj vizite, ministri ka kërkuar mundësi të reja të bashkëpunimit në drejtim të krijimit të mundësive për studime për të rinjtë nga Kosova.Ndërsa, gjatë vizitës në Akademinë e Brandenburg të Shkencave Humane në Berlin, me presidentin e Akademisë, z. Günter Stock ka biseduar për arsimin dhe kërkimet shkencore, si dhe për mundësitë e bashkëpunimit. Ministri e ka informuar z. Stock për Ligjin e ri për Akademinë e Shkencave dhe Arteve të Kosovës, ndërsa ka kërkuar që Akademia gjermane të ndihmojë dhe të bashkëpunojmë me Akademinë e Kosovës.Ministri Bajrami ka përfunduar vizitën në Gjermani, ku ka takuar udhëheqës të institucioneve më të larta të arsimit dhe shkencës në shtetin gjerman./Indeksonline/

 

SSSA
ASS AdPlatformZone = {id: "549fcab82",format: "410x0"};