Asgjsimi i municioneve t teprta brenda vitit 2013 mbetet nj angazhim shum i rndsishm i Ministris s Mbrojtjes. N nj konferenc pr shtyp zvendsministri i Mbrojtjes Ekrem Spahia ka paraqitur ecurin e ktij procesi gjat vitit 2009 dhe 6-mujorit t par t vitit 2010. Sipas Spahis demontimi i municioneve kryhet n uzinat e Gramshit t Polianit dhe at t mjeksit, ndrsa asgjsimi i tyre kryhet n poligone t specializuara.

Gjate 6-mujorit t par t vitit 2010 jan asgjsuar rreth 8160 ndrsa n vitin 2009 jan asgjsuar rreth 6540 ton, pra 1620 ton m shum. Jan asgjsuar 157 ton rtx hidrogjen.

Shqipria trashgoi nga sistemi komunist qindra mijra ton municione t vjetruara, t cilat kan qen nj krcnim serioz pr sigurin e vendit dhe jetn e qytetarve.