Ekspertët thonë se një asteroid i rrezikshëm i është drejtuar tokës.


Asteroidi 1950 DA, me diametër 1 kilometër, ka 0.3 % shanse që të godasë tokën por nëse ndodh mund ta shkatërrojë planetin dhe ti jap fund jetës që njohim ne.


Shkencëtarët thonë se kjo mund të ndodhë më 16 mars 2880.


Por banorët aktual të tokës nuk duhet të shqetësohen. Shkencëtarët sipas një studimi të publikuar kohëve të fundit në revistën shkencore Natyre, thonë se kjo edhe nëse ndodhë, planetin nuk do të mund ta godiste deri më 16 mars 2880.


Asteroidi po lëviz me shpejtësi prej nëntë milje dhe nëse do ta godiste tokën fuqia e tij do të ishte sa rreth 44.800 megaton tritol.


Ndërsa bomba e parë atomike e lëshuar në Hiroshimë ishte e barabartë me 20.000 ton tritol.


Shkencëtarët thonë se pas këtij zbulimi po punohet për të gjetur mënyrën si duhet ndaluar që ky asteroid.


33398300_33406500


136262