Athinë-  Policia greke ka bërë të ditur se janë vjedhur 65 objekte antike me permasa te vogla nga muzeu i Olimpit të Lashtë

Grabitësit kanë kërcënuar me armë rojen e muzeut dhe më pas e kanë lidhur, duke u larguar me objektet e paçmueshme.

Nuk dihen ende objektet e rrëmbyera, por midis tyre janë bizhuteri të lashta ari apo dhe monedhe ta vjetra.Në vendin e ngjarjes ka shkuar edhe ministriiI Kulturës, por ky ifundit ka dhënë dorheqjen.

Kjo është vjedhja e dytë që regjistrohet në një muze Grek, pasi më parë u vodhën disa piktura nga Galeria Kombëtare në Athinë.

 

Shkrime të tjera me interes:

  1. Vlorë, grabitet për të tretën herë filiali i bankës Vlorë- Filiali i një banke në Vlorë është bërë pre...
  2. Athine, kapet piktura e Rubens Policia e Athines, ne bashkepunim me Ministrine e Kultures ka...
  3. Rubik- Grabitet kisha 900- vjeçare, në kërkim autorët Rubik- Fenomeni i grabitjes së kulteve fetare është rikthyer sërish,...