Pema e Krishtlindjeve ne qender te Athines ruhet nga forca te posacme te policise. Forcat e rendit nderhyne pasi disa protestues nxorren disa plehra dhe vune ne deget e pemes se madhe qese te zeza me mbeturina.

Pema eshte vendosur ne sheshin Sintagma, perpara selise se Parlamentit dhe tensoni ne kryeqytetin grek vazhdon te jete i larte. Edhe sot 150 manifestues jane perleshur me policine.

Pema e Krishtlindjeve ishte vendosur edhe nje here ne fillim te dhjetorit, por asaj iu vu flaka nga protestat e studenteve per vrasjen e nje 15 vjecari nga nje agjent policie.AC_FL_RunContent( 'codebase','http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,28,0','width','580','height','99','src','flash/banner','quality','high','pluginspage','http://www.adobe.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash','movie','flash/banner' ); //end AC code