Drejtori i Drejtoris s Prgjithshme t Auditimit t Brendshm n Ministrin e Financave, Pajtim Shehu, prezantoi sot n komisionin e Siguris Kombtare t Kuvendit raportin mbi gjendjen n sektorin publik pr 9-mujorin e vitit 2007. Drejtori Shehu, n raportimin e tij para deputetve, tha se gjat vitit 2007 kjo struktur ka kryer 2300 misione auditimi.Prsa i takon shkeljeve dhe dmeve t zbuluara, ai saktsoi se strukturat e auditimit kan zbuluar se "dmi n 9-mujorin e vitit 2007 gjithsej prllogaritet n 2186 milion lek evazion fiskal.Sipas drejtorit t Auditit n ministrin e Financave, nga analiza e ktyre t dhnave vlersohet se "shkeljet dhe dmet vijn nga fakti se sistemi i kontrollit t brendshm financiar publik funksionon me mangsi, pasi punonjsit e ktij sistemi kan nevoj pr trajnim, n sigurimin e njohurive t mjaftueshme n fushn e financave publike".Po ashtu, sipas tij, "shkeljet jan pasoj edhe e moszbatimit t dispozitave ligjore e akteve nnligjore si n mosdeklarimin e t ardhurave reale dhe t shpenzimeve nga biznesi, n keqprdorimin e fondeve buxhetore, etj"."Pr zbulimet e dmeve gjat vitit 2007 nga strukturat e Auditimit, jan prcaktuar edhe prgjegjsit dhe sht krkuar zhdmtimi i tyre nga shkaktart", tha drejtori Shehu.