brbrCentrali berthamor slloveno-kroat i Krskos eshte mbyllur menjehere pas nje avarie qe ka perfshire sistemin e furnizimit me uje njoftoi sot kompania duke larguar dyshimet ndaj cdo kercenimi per mjedisinbrbr
brbr Procedura e nderprerjes se punes u shenua per shkak te avarive ne nje porte qe rregullon sistemin e furnizimit me uje njoftoi centrali ne nje deklaratebrbr
brbrKy incident u shenua tre muaj pas nje nderprerje te programuar per mirembajtjebrbr
brbrI ndertuar ne periudhen jugosllave dhe i futur ne sherbim ne 1983 reaktori i llojit Westinghouse i Krskos me fuqi 700 megavat eshte i pozicionuar ne Slloveni prane kufirit kroat dhe eshte i bashkadministruar nga dy shtete pas shperberjes se ish-Jugosllavisebrbr
brbrLubjana dhe Zagrebi zgjaten ne vitin 2015 afatin per shfrytezimin e njesise per nje periudhe 20-vjecarebrbr


googletagpubadsdefinePassback10066666adxpvizionplus728x90 728 90display

br