Ne kohen kur ceshtja lsquoPrudentino ka kaluar kufijte e drejtesise dhe eshte pjese e debatit politik avokati i tij Vito Felici ka mberritur nga Sicilia ne Tirane per te hedhur poshte akuzat dhe pretendimet e drejtesise ne te dy vendet dhe per te dy personazhet e kesaj historie Albino Prudentino dhe djalit te tij Anxhelo.

Avokati i cilesoi dy klientet e tij si objekt te nje fushate mediatike te pabaze dhe shpifese e cila eshte vene ne qender per te mbuluar nje lufte politike. Avokati theksoi se nuk ka pse Anxhelo Prudnetino te vuaje faktin qe eshte biri i Albino Prudentinos.

Anxhelo Prudentino nuk rezulton absolutisht i hetuar apo nen hetim te pakten nuk eshte ne dijenine tone apo te tij per faktin se eshte i perfshire i ati Albino. Per kete te gjitha deklaratat e bera ne llogari te tij jane shpifese dhe perdhosese. Emri i tij eshte lidhur shume shpesh me lidhjet e mafias siciliane ne vecanti me Berndardo Provencanon para kapjes se tij. Ne kete aspeket gjykata e Barit ka mundesi te shpalle me nje vendim ne fillim te ketij viti duke percaktuar defenitivisht se Anxhelo Prudentino eshte jashte organizatave mafioze tha Felici

Pas kesaj avokati i konisderoi abuzime edhe akuzat ndaj Albino Prudentinos i lakuar si nje nder bosat e Sacra Corona Unita. Avokati tha se Albino nuk eshte denuar ndonjehere per kete i vetmi denim eshte ai per kontrabande cigaresh.

Albino nuk ka marre asnje here asnje denim te formes se prere per kete shpifje te madhe. Ai ka marre nje vendim per shoqeri kriminale per kontrabande cigaresh per fakte te verifikuara ne fund te viteve 90. Ne kete rast i eshte kontestuar rrethana rendese e shoqerise mafioze per lidhje me kriminalitetin sicilian. Por ne kete procedim kjo lidhje me kriminalitetin mafioz eshte anuluar. Ne fund denimi i Albino Prudentinos eshte i idhur vetem me kontrabande cigaresh. Ai ka kater vjet qe eshte nje qytetar i lire pasi ka perfunduar denimin e dhene. Keto konfirmohen nga fakte e shkresa prane autoritetve gjyqesore tha Felici.

Ne fund te konferences avokati lexoi nje leter te Anxhelo Prudentinos i cili sikurse avokati nenvizonte faktin e sulmeve te padrejta ne adrese te tij