Avokati rus i ish-punonjesit te Agjencise Kombetare te Sigurise ne SHBA Eduard Snouden deklaron se vendimi i Obames per te reformuar programin e pergjimit eshte pranim i faktit se sherbimet inteligjente kane nderhyre ne menyre te pakufizuar ne jeten private te njerezve Anatoli Kucerena tha se vendimi i presidentit amerikan eshte nje reagim per mllefin e vete qytetareve te tij per nderhyrjen ne privatesine e tyre Obama paralajmeroi te premten nje reforme te thelle ne programet amerikane qe mbledhin dhe ruajne te dhenat nga mbikeqyrja elektronike
Presidenti i Ukraines Viktor Janukovic firmosi nje pakete ligjesh te ashpra kunder protestave publike duke injoruar thirrjet e perendimit dhe kundershtimin e opozitareve Legjislacioni i ri parashikon denime deri ne pese vjet burg per personat qe ngrene barrikada prane ndertesave publike si dhe arrestimin e protestuesve qe mbajne maska Keto masa ngjallen reagimin e forte te perfaqesuesve te BE-se dhe Departamentit Amerikan te Shtetit Prej dy muajsh opozita ne Ukraine vijon protestat kunder vendimit te Janukovic per tu afruar me Rusine duke mos nenshkruar Marreveshjen e Stabilizim Asociimit me Brukselin
Vatikani konfirmoi se ne nje periudhe dy vjecare ish-Papa Benedikti XVI ka zhveshur rreth 400 prifterinj te cilet akuzoheshin per abuzime seksuale me femijet Associated Press siguroi nje dokument qe tregonte se pergjate viteve 2011 dhe 2012 pati nje rritje dramatike te abuzimeve me te miturit nga ana e klerikeve katolike Ky dokument u perdor si prove te enjten edhe ne seancen degjimore te OKB-se kur Selia e Shenjte u perball publikisht me keto akuza