Autoriteti i Mbikqyrjes Financiare n bashkpunim me Bankn Botrore, zhvilluan n dy dit n Tiran aktivitetin “Drejt nj mbikqyrjeje efektive me fokus rrezikun n sigurime dhe prshtatja e kuadrit ligjor”. Kryetarja e AMF-s, znj. Elisabeta Gjoni, prezantoi punn e
n bashkpunim me “First Initiative”, mbi realizimin e Projektit “Pr Mbikqyrjen Efektive”. Gjat dits s par, drejtues dhe specialist t AMF u njohn me arritjet e projektit, punn e AMF dhe t ekspertve t Banks Botrore n drejtim t hartimit t manualit t integruar t mbikqyrjes (on dhe off site), i cili do t shrbej si guid n zbatimin e metodologjis s re t mbikqyrjes me baz rrezikun. Znj. Serap Gonulal, eksperte financiare e Banks Botrore, prezantoi etapat e puns me Projektin First, realizuar n bashkpunim me BB. M pas znj. Anxhela Dervishi, drejtore e Analizs e Raportimit pran AMF prezantoi temn mbi kuadrin aktual ligjor dhe strukturn e mbikqyrjes n fushn e sigurimeve n vend. Gjithashtu, n kt panel, ekspert t Banks Botrore, z. Peter Van den Broeke dhe z. Frank Machowiak, parashtruan drejtimet kryesore t prmirsimit t bazs ligjore dhe mbikqyrjes t fushs s sigurimeve, me qllim prshtatjen e saj, ksaj metodologjie t bazuar n rrezik. N prfundim pati mjaft diskutime dhe shkmbim eksperiencash ndrmjet Banks Botrore dhe AMF. Gjat dits s dyt, drejtues dhe specialist t tregut t sigurimeve, u njohn me rezultatet e projektit “Pr Mbikqyrjen Efektive”, si draft-metodologjin e re t mbikqyrjes dhe prmirsimet e propozuara n kuadrin ligjor t fushs s sigurimeve. Temat e trajtuara u ndoqn me mjaft interes e pati diskutime lidhur me eksperiencat prkatse nga drejtort e Prgjithshm t Shoqrive t Sigurimit.