Ne Maqedoni partia shqiptare BDI e udhehequr nga Ali Ahmeti dhe partia ne pushtet VMRO-DPMNE, kane nenshkruar nje marreveshje bashkepunimi per mbeshtetje te ndersjellte. Fillimisht kooperimi do jete ne raundin e dyte te zgjedhjes se presidentit ne 5 prill, si dhe per ato lokale ne 22 prill.