Kreu i Komisionit Evropian per Shqiperine, Lohan i ka konsideruar zgjedhjet e ketij viti si nje gur te rendesishem per politiken e vendit. Ai ka theksuar se keto zgjedhje do te sherbejne si test paraprak per integrimin e vendit ne BE, nderkohe qe Shqiperia tashme e ka bere te qarte ambicien e saj per te aplikuar per statusin e vendit kandidat, ne kete organizem te rendesishem evropian. Sipas Lohan, zgjedhjet do te jene nje pike e rendesishme permes se ciles do te evidentohet maturiteti politik i Shqiperise. Duke paralajmeruar ne kete menyre se, monitorimi i nderkombetareve do te jete tejet i rrepte per kete proces. Nder te tjera, kreu i KE -ka thene se zgjedhjet jane shume te rendesishme edhe per biznesin i cili eshte i lidhur ngushte me stabilitetin politik. Ne nje takim te organizuar mes investitoreve te huaj ne Tirane, kreu i Komisionit Evropian ne Shqiperi Helmut Lohan, ka folur per zgjedhjet e ardhshme parlamentare qe do te zhvillohen ne vendin tone me 28 qershor. Lohan i ka cilesuar keto zgjedhje si nje gure teper i rendesishem per politiken shqiptare. Sipas kreut te KE-se Lohan, keto zgjedhje kane nje rendesi te madhe edhe per biznesin shqiptar, pasi stabiliteti politik ka nje ndikim shume te rendesishem pozitiv ne zhvillimin e tij dhe per me teper, gjendet jo pak here ne qender te ciklonit te perplasjeve politike. Me tej Lohan shtoi se keto zgjedhje do te jene nje test, per integrimin e Shqiperise ne Bashkimin Evropian dhe NATO.


Gjithashtu, mesohet se Presidenti i Republikes Bamir Topi, do te zhvilloje nje takim midis ambasadorit te SHBA-se ne Tirane John Uidhers dhe kreut te KE-se ne Tirane Helmut Lohan, per te diskutuar per situaten politike ne vend si dhe ecurine e proceseve demokratizuese ne Shqiperi.