Pamje ilusrtruese


Bruksel 3 korrik NOA 8211 Ministrat e eurozones hapen rrugen per Greqine qe te marre fondet urgjente per te shmangur falimentimin por terhoqen verejtjen se do te duhen jave pr te per te mbyllur pakon e re te shpetimit. Geqia pritet ti marre 12 miliarde euro nga BE dhe FMN me 15 korrik pasi qe ministrat miratuan kestin e peste te kredise prej 160 milione dollaresh.


FMN-ja pritet qe te hape rruge per pjesen e saj te kestit prej 3.3 miliarde eurosh ne javen e ardhshme. Eurozona ia jep Greqise 8.7 miliarde euro. Ministrat e financave pas takimit permes nje deklarate kane thene se do te percaktojne javen e ardhshme detajet e pakos se dyte te shpetimit per Greqine perfshire pjesemarrjen ne sektorin privat.


NOA/RFE