Policia e Azerbajxhanit ka penguar përkrahësit e opozitës të tubohen në qendër të Bakusë. Forcat e armatosura të rendit kanë përdorur gaz lotsjellës dhe shkopinj gome kundër protestuesve, ndërsa kanë arrestuar disa prej tyre.


Përdorimi i policisë speciale është një hap i përshkallëzuar në krahasim me përpjekjet e mëparshme të qeverisë për të parandaluar protestat duke përdorur oficerët e policisë së rregullt.