Sekretari i grupit parlamentar t PS-s, deputeti Taulant Balla, i krkoi dje kryetares s Kuvendit t Shqipris shtjet q do t prbjn rendin e dits n seancn e ardhshme t Parlamentit, q sht t hnn. Deputeti Balla iu referua Rregullores s Kuvendit dhe nenit 30, paragrafi 2, t saj ku prcaktohet se “drejtuesi i seancs plenare ose kryetari i komisionit para se t mbyll prkatsisht seancn ose mbledhjen, njofton orn e fillimit t seancs plenare ose t mbledhjes s ardhshme”. Sipas deputetit Balla, kjo nuk ndodhi n seancn e fundit t dits s enjte, sepse kryetarja e Kuvendit nuk njoftoi orn e fillimit t seancs s ardhshme t Kuvendit. “Kjo sht nj thyerje e ashpr e Rregullores s Kuvendit. Un i bj thirrje kryetares s Kuvendit t liroj drejtorit nga presioni, prkundrejt mosdhnies pr deputett dhe pr grupin parlamentar t PS-s rendin e dits, por ta bj publik kt rend dite, jo vetm pr deputett, por ta bj publik rendin e dits s hn edhe pr mediat, edhe pr publikun e gjer shqiptar”, - bri thirrje deputeti Taulant Balla. N kt kontekst ai lexoi pr mediat edhe nenin 27 t rregullores, q flet pr kalendarin e punimeve t Kuvendit, ku n paragrafin 5 t tij, thuhet shprehimisht: “Kalendari i punimeve t Kuvendit prmban n mnyr t detajuar kohn kur Kuvendi zhvillon punimet n seanc plenare dhe komisione. Kalendari publikohet dhe u shprndahet deputetve, si edhe u vihet n dispozicion prfaqsuesve t medias. N do rast rendi i dits duhet t jet
publik t paktn dy dit prpara dats s caktuar pr mbledhjen e komisionit ose seancs plenare”.