Lulzim Basha rrit në 82 vota avantazhin me rivalin e tij, Edi Rama, kur ka përfunduar numërimi i votave të hedhura në kutitë e gabuara në pesë njësi bashkiake, nga 11 që janë gjithsej.Në ditën e tretë të zbatimit të vendimit të Kolegjit, tetë grupet e ngritura në KQZ kanë hapur 378 kuti të njësive bashkiake nr. 4 dhe 5. Në total, gjatë ditës së djeshme për Bashën kanë dalë 60 vota, ndërsa për Ramën 56 vota. Në Njësinë Nr. 4, numri i votave ka dalë i njëjtë për të dy kandidatët, nga 53, ndërsa në Njësinë Nr. 5, Basha ka marrë 7 vota, ndërsa Rama 3. Deri tani janë hapur 852 kuti nga 1793 që ka urdhëruar Kolegji. Diferenca prej 82 votash ka dalë pas ndryshimit të rezultatit fillestar që nxori Ramën 10 vota para dhe rezultatit të prodhuar nga hapja e 117 kuti në KQZ, ku kandidati i PD-së doli 81 vota më shumë. Pas hapjes së kutive të pesë njësive, Basha ka marrë 129 vota, ndërsa Rama 128.

Debatet në KQZ

Procesi i numërimit në KQZ u shoqërua me tensione dhe me përjashtimin e dy vëzhguesve të Partisë Socialiste. Sapo nisi procesi i numërimit për Njësinë Bashkiake Nr. 4, u konstatua një qendër votimi, e cila ishte dëmtuar gjatë transportit nga magazinat në Lundër drejt KQZ-së. Gjatë verifikimit në tryezën e sallës kryesore të KQZ-së për mundësinë e futjes së fletëve të votimit nga e çara, vëzhguesja e PS-së, Anila Çobani, u drejtua e kutia dhe e çau plotësisht pjesën e dëmtuar. Nga kreu i KQZ-së, Arben Ristani, u dëgjua fjala kafshë, o burrë, çka solli reagimin e Gjonçajt, i cili iu drejtua duke i thënë: Me kë e ke atë kafshë ti?. Pak minuta më vonë ajo kontestoi kodet e një qendre votimi, të cilat, sipas vëzhgueses, nuk korrespondonin. Por, pas verifikimit, rezultoi që kodet ishin të njëjtat me ato që i kishte marrë KZAZ-ja në dorëzim. Këto dy raste bënë që kreu i KQZ-së, Arben Ristani, të propozonte shkarkimin e vëzhgueses dhe me katër vota pro ajo u largua. Teksa po linte sallën e mbledhjeve, Çobani hodhi në mënyrë demonstrative kartën e vëzhguesit përpara anëtarëve, duke thënë: Ka 700 të tjerë PS-ja si unë. Na, se nuk e dua këtë.

Rasti i dytë u shënua në mbrëmje, gjatë numërimit të kutive të Njësisë Bashkiake Nr. 5. Vëzhguesi i PS-së, Altin Gjino, kërkoi rivlerësimin të votave të pavlefshme në një kuti votimi, çka, sipas përfaqësuesve të KQZ-së, nuk ishte pjesë e objektit të hetimit. Kreu i KQZ-së, Ristani, i ndërpreu fjalën vëzhguesit dhe ky, nga ana tjetër, iu drejtua duke i thënë: Mos bëj zhurmuesin këtu, por më lër të sqarohem. I menjëhershëm ishte reagimi i Ristanit, i cili, pasi propozoi shkarkimin, tha se nuk merrem me rrugaçë unë këtu. PS-ja të sjellë vëzhguesin e tjetër. Nga ana e tij, Gjino, teksa po largohej nga salla e mbledhjeve, tha: Je njësh. Do të të vijë radha shumë shpejt. Mos më thuaj mua rrugaç, o palaço!. Debate u zhvilluan në fillim të mbledhjes mes përfaqësuesit të PS-së, Genc Gjonçaj dhe kreut të KQZ-së, Arben Ristani, edhe përsa i përket komunës Zharrës. KQZ-ja, me katër vota pro, vendosi të quajë të vlefshme një fletë votimi për kandidatin e PD-së, ku ishte shënuar emri dhe firma e qytetarit që kishte votuar. Shpejt nuk do të jesh në atë vend. Po luan me votën si me e pas karamele. Të të vijë turp! More urdhër nga PD-ja dhe e quajte të vlefshme atë fletë votimi, iu drejtua Gjonçaj kreut të KQZ-së. Nga ana e tij, Ristani i kërkoi përfaqësuesit të PS-së që pretendimin e tij ta bazonte në Kod. Kur të jesh i sjellshëm dhe të bazohesh te ligji, përpara se të bësh batuta, atëherë do të ta jap fjalën, iu përgjigj Ristani.


Kutia e çarë nxjerr një votë për PS-në


Gjatë numërimit të fletëve të votimit të Njësisë Bashkiake Nr. 4, një prej kutive ishte dëmtuar si pasojë e transportimit drejt KQZ-së. Përfaqësuesit socialistë e kontestuan këtë kuti duke thënë se nuk është e garantuar se çfarë votash janë futur në të. Ata kërkuan që kutia të mos hapej dhe të merreshin fletët e hedhura gabimisht, por KQZ-ja vendosi të kundërtën. Pas hapjes së kutisë doli që në të gjendej vetëm një votë e hedhur gabimisht dhe i përkiste Partisë Socialiste për Këshillin e Bashkisë së Tiranës. Gjithashtu, në KQZ erdhën dy kuti të Qendrës së Votimit 1790, të cilat nuk ishin numëruar në KZAZ, pasi kishin ardhur të dëmtuara. Kosovrasti propozoi që kutitë të mos hapeshin përderisa ishin vlerësuar si të parregullta, propozim i cili u pranua nga KQZ.


Platforma


Rezultati në Njësinë Nr. 4


Kryetari i Bashkisë


Lulzim Basha     53 vota


Edi Rama     53 vota


Kryetari i Njësisë


Hysen Gjura     133 vota


Vaid Kalaja     101 vota


Këshilli Bashkiak

PD         23 vota

PS         12 vota

LSI         2 vota

PDIU         2 vota

AAP         1 votë

PDER         1 votë

AD         1 votë

PSD         1 votë

PBK         1 votë

PGJ         1 votë


Këshilli i Minibashkisë

PD         33 vota

PS         30 vota

PDIU         4 vota

LSI         3 vota

PBK         2 vota

AD         2 vota

AAK         1 votë

Kons.         1 votë

Ora         1 votë

PDK         1 votë

P. Gj.         1 votë


Rezultati për Njësinë Nr. 5


Kryetari i Bashkisë


Lulzim Basha     7 vota


Edi Rama     3 vota


Kryetari i Njësisë


Jeta Seitaj     74 vota


Erisa Xhixho     60 vota


Këshilli i Bashkisë

PS         14 vota

PD         7 vota

LSI         3 vota

PSD         1 votë

PBD         1 votë

PBKD         1 votë


Këshilli i Minibashkisë

PS         27 vota

PD         14 vota

LSI         8 vota

AAP         1 votë

PR         1 votë

PBDNJ         1 votë

P. Kom.     1 votë

PBD         1 votë

PSV 91         1 votë


Rezultati për Njësitë Nr. 1,2,3


Kryetari i Bashkisë


Lulzim Basha     69 vota


Edi Rama     71 vota


Hysni Milloshi     1 votë


Këshilli Bashkiak


PS         26 vota


PD         19 vota


LSI         11 vota


PR         1 votë


PDIU         1 votë


AEE         1 votë


PBK         1 votë


LZHK         1 votë


PDER         1 votë


Rezultati i përgjithshëm për 5 njësi


Kryetari i Bashkisë

Lulzim Basha 129 vota

Edi Rama 128 vota

Hysni Milloshi 1 votë


Këshilli Bashkiak

PS 52 vota

PD 49 vota

LSI 16 vota

PDIU 3 vota

PBK 2 vota

PDER 2 vota

PSD 2 vota

PR 1 votë

AEE 1 votë

LZHK 1 votë

AAP 1 votë

AD 1 votë

P. Gj 1 votë

PBD 1 votë

PBKD 1 votë


Hapen kutitë e Zharrëzit, fiton PD


Komisioni Qendror i Zgjedhjeve zbatoi dje një tjetër vendim të Kolegjit për të hapur dhe përfshirë në rezultatin përfundimtar votat e hedhura në kutinë e gabuar në komunën Zharrëz. Në këtë njësi vendore u kërkua numërimi i këtyre votave në dy qendra votimi. Pas numërimit të tetë kutive nga KZAZ-ja, rezultoi se kandidati i Partisë Demokratike, Taulant Garxenaj, kishte një votë më shumë se kandidati i Partisë Socialiste, Arben Semanjaku. Pas hapjes së dy kutive rezultoi se ishin tri vota të hedhura në kutinë e gabuar, një për kandidatin e PS-së dhe 2 për kandidatin e PD-së. Komisioni u përfshi nga debati kur u vlerësua e vlefshme një fletë votimi e kandidatit demokrat ku zgjedhësi kishte shënuar emrin dhe firmën. Gjithashtu, PS pretendoi se në një qendër votimi kishte 2 vota më shumë se numri i votuesve, por këto nuk u morën parasysh.


 


ADI SHKEMBI