Fleckenstein dhe Kukan janë dy eurodeputetët me kontribut të konsiderushëm për miratimin e ligjit të dekriminalizimit dhe si të tillë, Basha nuk mund të mos shprehte para tyre shqetësimin e opozitës për atë që e quan "sfidë ndaj shpirtit të ligjit".