Me qllim realizimin e punimeve n sheshin “Sknderbej”, Bashkia e Tirans ka hartuar nj plan masash t ndar n faza, lidhur me ndrhyrjet n fushn e infrastrukturs dhe organizimit t qarkullimit.

N vijim t zbatimit t fazs s dyt t punimeve pr rikonstruksionin e sheshit “Sknderbej”, Bashkia e Tirans njofton devijimin e fluksit t trafikut t enjten, n rrugn e “Dibrs”, me drejtim dathtas n rrugn “Bardhok Biba” dhe “Urani Pano”.

Me prfundimin dhe shmangien e trafikut t “Rrugs s Dibrs” kompletohet kantieri i ndrtimit pr kt faz punimesh. M tej, Bashkia e Tirans do t njoftoj qytetart lidhur me masat q do t ndrmerren, pasi do t ket hapje t segmenteve, n t cilat ka mbaruar procesi i ndrtimit t infrastrukturs nntoksore dhe bllokime t segmenteve t tjera.

Shmangia e trafikut n rrugt e prcaktuara sipas ktij plani, t cilat jan parashtruar para nisjes s punimeve, sht
gradualisht. Ka filluar me “Rrugn e Kavajs”, e cila ka hyr n Unazn e Vogl, ka vijuar me rrugn e Durrsit, me t gjitha ndrhyrjet ansore, si dhe me rakordimet e rrezeve t kthimit, aty ku ka pasur probleme, si sht rasti tek kryqzimi prpara selis s PS-s.