Deputeti socialist Marko Bello la folur sot pr ligjin pr arsimin n vend. Bello e cilsoi ligjin si anti-kushtetues. Ligji cnon autonomin universitare, deklaroi ligjvnsi socialist.

Ai vuri n dukje se ky ligj i propozuar nga Ministria e Arsimit dhe Shkencs ka efekt prapa veprues.