brbrMenjehere pas deklarates se grupe te caktuar farmaceutike po kerkojne koken e tij politike Ministri i Shendetesise Ilir Beqaj ne nje interviste per Vizion Plus ka zberthyer me detaje abuzimet me koston e medikamenteve Sipas Beqaj cmimi i ilaceve mund te ulet deri ne 20 te vleres aktuale nese importuesit do te reflektojne uljet qe ju behen ne tregun nderkombetar Shume i prekshem nga pacientet eshte edhe fenomeni i lidhjeve abuzive te perfaqesuesve te kompanive farmaceutike me mjeket Keta te fundit pershkruajne ne receta ilace nga kompanite me te cilat jane lidhur duke perfituar perqindje per cdo ilac te dhene Ministria e Shendetesise pas miratimit te ligjit te ri te barnave qe do te kaloje ne parlament kete muaj do te nise nxjerrjen e akteve nenligjore per te frenuar abuzimet me cmimet e ilaceve Vetem nje dite me pare Banka Boterore publikoi raportin qe cilesonte Shqiperine si vendin me cmimet me te larta te medikamenteve ne rajon Ndaj dhe pse kjo beteje me grosistet ka marre permasa edhe te nje debati me kosto politike per Ministrin e Shendetesise ulja e cmimit te barnave eshte kthyer ne sfidebrbr
br