Dyshimet e sektorit te antidroges prane Drejtorise se Policise se Qarkut Berat per kultivim bimesh narkotike ne zonat e thella malore te ketij qarku kane bere qe Ministria e Brendshme te organizoje dje nje operacion vezhgimi nga ajri ne fshatrat e thelle te rretheve Skrapar e Berat.

Nje  helikopter i Ministrise se Puneve te Brendshme ka qarkulluar ne te gjithe qarkun, duke zhvilluar keshtu nje kontroll per te evidentuar zonat ku dyshohet se kultivohen bime narkotike.

Burime zyrtare te Drejtorise se Policise se Qarkut ne Berat bejne me dije se Ministria e Brendshme i eshte pergjigjur pozitivisht kerkeses se ketij organi per zhvillimin e nje kontrolli nga ajri ne te gjithe territorin e qarkut. Helikopteri ka fluturuar per ore te tera mbi fshatrat e thelle malore te Beratit e Skraparit, ku relievi i thyer dhe rruget e keqija e bejne te veshtire zhvillimin e kontrolleve ne rruge tokesore.


Mjeti qe ka fluturuar mbi zonat e thella malore mesohet se ka kaluar ne site te  gjithe fshatrat e thelle malore te Beratit e Skraparit. Specialistet e antidroges, qe kane qene pjese e ketij aksioni, kane pare gjithe siperfaqet e zonave te thella malore, ku dhe dyshohet se kultivohen bime narkotike, kane filmuar e fotografuar cdo parcele te dyshimte per te organizuar me pas nderhyrjet nga toka ne territoret e dyshuara.