Kryeministri Berisha mblodhi grupin e puns mbi dixhitalizimin n sektorin e shndetsis, n kuadr t programit t qeveris pr “Shqiprin Dixhitale”. Sipas Kryeministrit dixhitalizimi n shndetsi sht nj prioritet i qeveris. Berisha vuri theksin mbi rndsin e Karts Elektronike t Shndetit si nj element jetik. Gjithashtu gjat ksaj mbledhjeje u diskutua gjersisht mbi informatizimin e t dhnave n shndetsi dhe mbi nevojn dhe prparsin e trainimit dhe shkollimit prmes kurseve t posame t personelit mjeksor me praktikat e reja dixhitale.