Irani dhe fuqite boterore kane nisur ne Gjeneve te Zvicres diten e dyte te bisedimeve mbi programin berthamor te Teheranit.

Seanca e pare e bisedimeve e zhvilluar dje zgjati 10 ore dhe u vleresua nga diplomatet iraniane si konstruktive dhe qe perben nje hap perpara.

Edhe burime Perendimore kane deklaruar se bisedimet e se henes u zhvilluan ne nje atmosfere pozitive.

Diten e diel Teherani deklaroi se shperndau sasine e pare te uraniumit te pasuruar dhe se shkonte ne bisedime i forte dhe i fuqishem.

Por fuqite perendimore druhen se Irani mund te perpiqet qe te ndertoje arme berthamore edhe pse thote se programi i tij ka vetem qellime paqesore