Te dhenat zyrtare nga Banka e Shqiperise tregojne se interesat kane rene thuajse per te gjithe instrumentet kryesore te kursimitbr
br
Sipas Bankes per depozitat njevjecare interesat kane zbritur ne 14 per qind duke qene me te uleta edhe se inflacioni nderkohe qe te njejten tendence kane ndjekur edhe depozitat me afatgjatabr
br
Ne dy vitet te fundit shume kursimtare jane mbrojtur duke i zhvendosur kursimet e tyre nga depozitat te bonot e thesarit por tani edhe keto instrumente nuk jane me aq te leverdishme Ne ankandin e radhes interesat e bonove njevjecare mjeti i dyte me i preferuar i kursimeve pas depozitave rane ne 185 per qind cka perben nivelin me te ulet historikbr
br
Ekspertet sqarojne se interesat e uleta te kursimeve jane rezultat i gjendjes ne te cilen ndodhet ekonomia dhe tregu i brendshem financiarbr
br
Per shume vite Shqiperia ka qene gati nje parajse per ata qe kursenin duke ofruar norma te larta fitimi Por tani ekonomia ashtu si kudo ne Europe ka hyre ne nje epoke te re ate te normave te uleta e madje edhe negative te interesave noaal

lang enUS

p idlastbrbr

windowtaboola windowtaboola
taboolapush
mode thumbnails-a-escalator
slider true
placement Mobile Escalator Thumbnails
targettype mix