Transmetuar me 26062014 - 1009Birra eshte nje nga pijet me te perdorura vecanerisht ne stinen e nxehte por pavaresisht perdorimit ndoshta mund te mos i dini te gjitha vetite e sajbr
br
Gjithsesi idealja do te ishte te mos pihen me shume se dy ose tre gota birre ne dite pasi teprimi mund te sjelle demtime per shendetin Me poshte gjeni nente efekte pozitive qe birra ka per shendetin dhe nuk i dinibr
br
Kolesteroli i mire- Kjo pije alkoolike redukton rrezikun e infarktit ne masen 30 ne saje te kolesterolit te mire si dhe prej vetive dobiprurese per zemren Ndersa konsumi i tepert mund te shkaktoje tumor ne melci hipertension tumor ne gji etjbr
br
Dobi per veshkat- Nje studim i zhvilluar ne Finlande zbuloi se birra nuk ka efekte negative te veshkat krahasuar me pijet e tjera alkoolike Konsumi i rregullt i birres ndihmon parandalimin ne 40 te semundjeve te veshkavebr
br
Permireson tretjen- Birra permban fibra te cilat permiresojne lehtesisht tretjenbr
br
Parandalon diabetin- Nje studim shkencor i publikuar ne revisten shkencore Diabetes Care ka zbuluar se pirja ne menyre te moderuar e alkoolit ndihmon per te parandaluar diabetin e tipit 2 si te femrat edhe te meshkujtbr
br
Permireson qarkullimin e gjakut- Sipas nje studimi grek birra i bene mire zemres dhe kontribuon ne permiresimin e qarkullimit te gjakut duke i bere arteriet me fleksiblebr
br
Burim i vitamines B- Cilesohet si nje burim shume i mire per vitaminat e grupit B vencanerisht i vitamines B6 dhe B9 te cilat jane te rendesishme per te na mbrojtur nga semundjet kardiovaskularebr
br
Parandalon Alzheimer- Silici qe permban birra mund te ndihmoje trurin duke parandaluar rrezikun per tu prekur nga Alzheimer Keshillohet konsum i moderuar i birres pasi keshtu mund te cilesohet si nje perberes natyral per parandalimin e degradimit te memoriesbr
br
Lufton pagjumesine- Pirja e nje gote birre para gjumit ndihmon gjithe ata qe vuajne nga pagjumesia Alkooli qe gjendet te birra ka veti qetesuesebr
br
Redukton ankthin dhe stresin- Birra eshte nje aleat shume i mire per gjithe ata qe vuajne nga ankthi dhe stresi Sipas nje studimi i Universitetit te Montreal ne Kanada thuhet se pirja e dy gotave birre ne dite eshte ideale per reduktimin e ankthit dhe stresitaynoaal


Para
SHIKONI T GJITHA FOTOT 16
Pas

Para
SHIKONI T GJITHA FOTOT
PasPUBLICITET
lang enUS

p idlastbrbr