Ministri i financave Ridvan Bode e ka cilesuar protesten e tregtareve te Medresese si te nxitur politikisht. Duke folur ne seancen plenare te kuvendit ministri Bode duke e cielsuar vendimin per vendosjen e kasave fiskale si te drejte theskoi se protesta eshte nxitur nga disa deputete socialiste qe po perpiqen te krijojne kaus ne vend.Vendosja e aparateve fiskale eshte nje proces ligjor dhe administrata ka detyrimin per implementimin e kesaj masedhe per te mundesuar nje konkurence te lire ne treg theksoi Bode duke shtuar se vendosja e kasave eshte e ligjshme.Me tej ministri Bode beri i ditur se Shqiperia eshte ftuar nga bordi i drejtoreve te fondit monetar nderkombetar qe te jape ndihmen e saj per vendet me politika makroekonomike me pak te shendosha.Kjo ftese per Shqiperine eshte me shume per te mbeshtur buxhetin e shtetit dhe per te marre kredi ne nomra intersi te ulta theksoi Bode duke theksuar se jane qesharake akuzat e PS-se te cilat atakojne politikat ekonomike te qeverise.