Transmetuar me 23102014 - 1309
Tirane 23 tetor 2014 NOAal- Nenkryetari i Bashkise se Tiranes Enno Bozdo ne nje dalje per mediat deklaroi se kompani te njohura nderkombetare vazhdojne te shprehin interes per ndertimin me koncesion te terminalit dhe tramit te Tiranesbr
br
Ne perfundim te takimit me perfaqesuesit e nje kompanie kanadeze Bozdo tha se takimi u fokusua vecanerisht ne projektin e Bashkise se Tiranes per tramin linjen Kombinat-  Kinostudio dhe per terminalin multimodal te Tiranesbr
br
Gjeta nje interes te pazakonte te kesaj kompanie per te qene pjese e gares U shpjegova kushtet e gares dhe u shpjegova ne te njejten kohe faktin qe per te dy projektet ne presim ende nje pergjigje nga qeveria qendrore duke shpresuar qe kjo pergjigje te jete pozitive dhe qe Tirana te kete terminalin e saj si te gjithe kryeqytetet e tjera evropiane por te kete edhe linjen e pare te tramit te saj ne te mire te qytetareve te Tiranes U shpjegova gjithashtu se kjo nuk ka lidhje me koston financiare pasi qeverise qendrore nuk i kerkohet absolutisht asgje dhe cfare i kerkohet eshte vetem te jape dakordesine e saj qe Bashkia e Tiranes te procedoje per keto dy projekte shume te rendesishme per kryeqytetin per sot neser dhe dekadat qe vijne u shpreh Bozdobr
br
Duke permendur interesin e kompanive ai i beri thirrje Kryeministrit qe projektet ne interes te Tiranes vecanerisht keto dy projekte transporti ne asnje menyre nuk duhet te stopohen ne emer te luftes politike por te kene mundesi qe te vijojne ne te mire te interesit ne te mire te mjedisit per te miren e transportit ne Tiranebr
br
Duke iu pergjigjur interesit te medias per vendimin e qeverise per kthimin ne pedonal te sheshit Nene Tereza Bozdo ka sqaruar se kjo eshte kompetence e qeverisjes vendore nje projekt i iniciuar nga kryebashkiaku Basha dhe nje vendim qe duhet marre pasi tu krijohen kushtet qytetareve qe te perfitojne nga keto vendime dhe jo te kthehen ne stres per taaynoaalbr
br
Komentoni mbi kete lajm me poshte Nese keni dicka per te raportuar mbi kete teme na shkruani tek prnoaal

lang enUS

p idlastbrbr