e Hene 18 Gusht 20141248 pmp classwp-caption-text Erjon BracebrbrKryetari i Komisionit te Ekonomise Erjon Brace ka deklaruar dje se do ti propozoje ne muajin shtator Kuvendit qe ta nise me nje analize dhe te nxjerre pergjegjesite ligjore per vjedhjen e ndodhur ne Banken e Shqiperise Sipas Braces analiza do te sherbeje per te nxjerre pergjegjesite e plota institucionale Do ti propozoj Komisionit te Ekonomise qe sesionin e ri te Kuvendit ta nise me analizen dhe nxjerrjen e pergjegjesive ligjore per Guvernatorin e Bankes se Shqiperise Keshillin Mbikeqyres te Bankes se Shqiperise inspektorin e Pergjithshem te Bankes se Shqiperise Pergjegjesite ne raport me ngjarjen e rende te vjedhjes ne Banken e Shqiperise pergjegjesite ne raport me te tjera fenomene te renda te ndodhura ne Banken e Shqiperise qe kane ndikimin e tyre ne abuzime me pozitat drejtuese mbingarkimin e struktures se Bankes mbushjen e saj me lidhje nepotike e politike-duke cenuar rende pavaresine e Bankes se Shqiperise tha Brace Ne postimin e tij ne facebook Brace pohon se do te shkarkohen menjehere nga detyra te gjithe punonjesit e Bankes se Shqiperise qe rezultojne ne konflikt interesi apo nuk kane zbatuar detyrat qe i percakton ligji Ngarkoje me pergjegjesi direkte secilin nga institucionet drejtuese te Bankes se Shqiperise dhe ne perputhje me ligjin e masat per to Te sherbeje per nje rishikim te plote te ligjit se bashku me institucionet financiare nderkombetare per te theksuar pavaresine e plote e funksionale operacionale te Bankes se Shqiperise transparencen e kontrollin ndalimin e forte te konfliktit te interesit te gjithkujt qe drejton apo punon ne Banken e Shqiperise shkarkimin e menjehershem te kujtdo drejtuesi te mandatuar kur veprimet dhe mosveprimet e tij cenojne rende interesat e Bankes se Shqiperise shkruan ai Me tej Brace tha se puna e Parlamentit nuk do te ndaloje ne plotesimin e vendeve vakante ne Banken e Shqiperise pasi me pare duhet te dalin pergjegjesite per ngjarjen e rende te vjedhjes se 73 milione dollareve Une e di shume mire qe Kuvendi ka per te plotesuar dy vende bosh ne Keshillin Mbikeqyres te Bankes se Shqiperise Por puna nuk mund te nise nga ketu Nuk mund te bejme sikur nuk ka ndodhur gje Jo Me pare pergjegjesite Pastaj plotesimet e domosdoshme ligjore e burimet njerezore thekson Bracebrbr

br


tweet