brbrGjate vitit te fundit kemi degjuar shpesh se miratimi i reformes ne drejtesi eshte kusht per hapjen e negociatave per anetaresim ne Bashkimin Europian Por cfare ndodh ne marredheniet mes Shqiperise e Brukselit tani qe reforma u miratua Kryetarja e Komisionit te integrimit Majlinda Bregu shpjegon se ekzistojne te gjitha mundesite qe ne 25 tetor Komisioni Europian te rekomandoje hapjen e negociatavebrbr
brbr8220Une nuk pres qe te kete nje gjuhe e cila te jete me falenderime apo me lavderime per plotesimin e 5 prioriteteve por sigurisht ti jape mundesine dhe te propozoje hapjen e negociatave me Shqiperine si nje element  i cili do ta coje procesin perpara pra nuk e le procesin e integrimit te Shqiperise ne Bashkimin Europian te ngelet ne vendbrbr
brbrPor Komisioni Europian jep vetem rekomandim dhe sipas Majlinda Bregut Keshilli Europian nuk do te hape negociatat pasi pervec 5 prioriteteve te percaktuara tashme Shqiperia duhet te plotesoje dhe dy detyrime te tjerabrbr
brbrNe nuk duhet te leme menjane dekriminalizimin i cili eshte nje proces qe duhet te vijoje fuqishem deri ne zgjedhjet e ardhshme parlamentare dhe nuk mund te harrojme se pa zhvillimin e zgjedhjeve te lira e te ndershme nuk pres qe te kete vendim per celjen e negociatave me Shqiperinebrbr
brbrPavaresisht vendimmarrjes se Brukselit kryetarja e Komisionit te integrimit deklaron se qeveria duhet  qe brenda muajit shtator te paraqese planin dhe strategjine e saj per celjen e negociatavebrbr
brbrUne them se administrata duhet te filloje prej dites se votimit te reforme ne drejtesi testin real per tu perballur me nje plan konkret se si do te zhvillohen negociatat e anetaresimit ne BE me Shqiperinebrbr
brbrNe 25 tetor Komisioni Europian do te publikoje progres raportin per Shqiperine dhe pas miratimit te reformes ne drejtesi te gjitha palet presin qe te kete nje rekomandim per celjen e negociatave per anetaresimbrbr
brbrbrbrbr