Britania e Madhe mund ta mbaje prezencen e saj ushtarake ne Afganistan deri ne vitin 2050.Gjenerali Dejvid Ricards qe ne fund te muajit do te marre komanden e trupave britanike ne kete vend deklaroi ne nje interviste dhene per TAJMS se vendi i tij do te impenjohet ne disa fusha ne Afganistan si ne reformen e sistemit te sigurise dhe te asistences se qeverise afgane.Roli i ushtrise do te evoloje, vazhdoi ai, por i gjithe procesi do te shtrihet ne 30, 40 vjetet e ardhshme.Gjenerali sqaroi se forcat e NATOS nuk kane gjasa te terhiqen perpara se forcat e sigurise afgane te jene te afta te mbajne rendin.Do te veprojme si ne Irak, por nderkohe afganet dhe armiqte tane duhet ta dine se kjo nuk do thote se ne do ta abandonojme teresisht rajonin.E kemi bere njehere kete gabim evidentoi gjenerali duke ju referuar largimit nga Afganistani te uuropianeve pas terheqjes se forcave sovjetike prej andej.