Bulqize historia e minatoritE premte 11 Janar 2013 1346

p styletext-align justify p
Bulqize historia e minatoritBanoret e Bulqizes jetet e tyre i kane te lidhura ngushte me kerkimet per krom si i vetmi burim jetese Kujtim Kaja eshte njeri prej tyre i cili eshte i semure rende

per siguruar parate per kurimin e tij ai eshte i detyruar te germoje per krom familjarisht Prej disa vitesh ai i ka te demtuara te dyja veshkat Kurimi i itj kushton 20 mije euro ndersa te ardhurat mujore jane nje pension prej 15 mije lekesh si dhe fitimet e pakta qe siguron nga nxjerrja e kromit Ndonese ka punuar prej 23 vitesh ne thellesite e minieres Kujtimi kerkon ndihme nga shteti apo shoqatat per te perballuar transplantin Te njejten lufte per mbijetese bejne edhe disa femije qe sapo shikojne kameren largohen me shpejtesi Bulqiza qyteza e minatoreve ne veri-lindje te Shqiperise numeron rreth 10 mije banore Historia e Kujtimit eshte e ngjashme edhe per mijera banore te ketij qytetit qe e nisin dhe e mbyllin diten mes rrepirave te stoqeve te kromit
p p

p